Joost Wiezer

Fractiemedewerker

“JA21 staat voor realistische en uitvoerbare plannen”

 

Ik ben geboren in Eindhoven als oudste in een gezin met 5 kinderen en ben vervolgens verhuisd naar Waalre. Van daaruit fietste ik naar het St. Joris College (MAVO-HAVO-VWO scholengemeenschap) om mijn diploma te behalen.

Na mijn diensttijd ben ik zelfstandig gaan wonen in Valkenswaard en gaan werken en leren in de Retail. Hierin behaalde ik onder andere mijn ondernemersdiploma. Bij de Open Universiteit studeerde ik 'Marketing' naast mijn baan.

Enkele jaren later startte ik mijn eerste bedrijf in de keukenhandel, in Nederweert. De bedrijven groeiden uiteindelijk uit tot 5 winkelvestigingen in Limburg en Noord-Brabant, met een centraal magazijn in Weert van waaruit de filialen werden bestuurd.

In 2014 werden de bedrijven verkocht. Sindsdien ben ik in de politiek beland, nadat een toenmalig wethouder tegen me zei: 'Joost, we hebben ondernemers nodig in de politiek, mensen die het verschil kunnen en durven te maken.' Na een periode achter de schermen te hebben meegelopen, ben ik van 2018 tot 2022 raadslid voor de WeerterVVD geweest.

Onvrede over het landelijke beleid zorgde ervoor dat ik mijzelf niet langer verkiesbaar stelde voor een nieuwe periode.

In JA21 zie ik een conservatief-liberale partij met herkenbare standpunten. Daar zet ik me graag voor in, met de verwachting dat JA21 waarmaakt wat ze belooft! Als fractiemedewerker ondersteun ik de staten- en burgercommissieleden met hun werk. Ik vind dat leuk, omdat allerlei onderwerpen voorbij komen waarover ik mijn inzichten en mening mag delen.

 

Contact