Nick Beckers

Fractiemedewerker

“JA21 is de volkspartij die nederland nodig heeft”

 

Ik ben 24 jaar oud en geboren en getogen in Roermond, in het kleine kerkdorpje Leeuwen. Mijn familie is hier al meer dan 7 generaties geworteld en is al bijna 100 jaar actief binnen het MKB met een transportbedrijf dat ook gevestigd is in ons ouderlijke dorp.

Na het afronden van de basisschool in Leeuwen, voltooide ik in 2015 mijn VMBO-opleiding aan het Citaverde College in Roermond. Daarna koos ik ervoor om laboratoriumtechniek te studeren aan het Vista College. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met de circulaire economie op de Brightlands Chemelot Campus en de maakindustrie. In 2019 studeerde ik af als chemisch-fysisch analist, met een stageopdracht op de campus. Tijdens deze periode kwam ik in contact met HBO-studenten die Applied Science studeerden, de vervolgstudie van laboratoriumtechniek. Dit motiveerde mij om verder te studeren. Ik besloot Applied Science te studeren aan Zuyd Hogeschool in Heerlen. Dankzij het doorstroomtraject kon ik deze opleiding in slechts 3 jaar afronden en mag ik mezelf nu Bachelor of Science noemen, met een specialisatie in analytische chemie. Gedurende mijn tijd op Zuyd was ik ook lid van de academieraad en kwam ik opnieuw in aanraking met de circulaire economie op de campus. Na het behalen van mijn bachelor ben ik direct begonnen als applicatie specialist bij Intertek.

Tijdens mijn studententijd begon mijn interesse om actief te worden in de politiek te groeien. Ik volgde nauwlettend de actuele onderwerpen en mijn politieke overtuigingen kristalliseerden zich snel uit. Toch vond ik destijds geen partij die volledig aansloot bij mijn ideeën. In december 2020 werd JA21 opgericht. Ik werd vrijwel direct lid omdat hun programma en geluid me aansprak. Een nuchtere nieuwe partij aan de rechterkant van het spectrum, met een realistisch standpunt met de ambitie om een breed gedragen volkspartij te worden. Die overtuiging houd ik nog steeds vast. Het feit dat JA21 een nieuwe partij was, motiveerde me nog meer, omdat ik graag wilde bijdragen aan de opbouw ervan. In april 2022 ontving ik de oproep voor de provinciale statenverkiezingen van 2023 en solliciteerde vrijwel meteen. Na het doorlopen van de trainingsdagen kreeg ik de kans om op plek 3 van de lijst te staan. Momenteel werk ik als fractiemedewerker, waar ik bijdraag aan de ondersteuning van statenleden en burgercommissieleden, social media, website en waar ik meehelp aan het uitbouwen van de partij in Limburg.

In Limburg staat JA21 voor een sterke middenklasse, een bloeiende MKB-sector, een levendig verenigingsleven en een veilige provincie. Bovendien willen we de circulaire economie stimuleren en daarbij de Brightlands campussen en onze maakindustrie op Chemelot ondersteunen. Dit is naast het prachtige heuvellandschap, carnaval en de bourgondische levensstijl een van de vele unieke kenmerken van Limburg en die mogen we best benutten!