JA21 presenteert Limburgse kandidaten op de tweedekamer lijst

Sep 16, 2023

Met grote trots kondigen wij aan dat Philippe Schyns en Roy Blijlevens de provincie Limburg zullen vertegenwoordigen op de Tweede Kamerlijst van JA21. 

De aankondiging vond plaats tijdens de JA21 campagnekick-off op zaterdag 2 september in Amersfoort. Naast het officiële startschot voor de campagne werden ook de concept-kandidatenlijst en het concept-programma bekendgemaakt. Beide zullen nog door de leden van JA21 worden bekrachtigd tijdens de algemene ledenvergadering op 16 september aanstaande. 

Philippe Schyns, onze huidige fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Limburg en woonachtig in Maastricht, zal Limburg vertegenwoordigen binnen de top 10 van de kandidatenlijst, op een eervolle 7e plek. Roy Blijlevens, statenlid en woonachtig in de gemeente Beekdaelen, staat als een van de lijstduwers op de 36e plek. De lijst wordt aangevoerd door onze politieke leiders Joost Eerdmans en Annabel Nanninga, respectievelijk op de eerste en tweede plaats. 

De slogan van JA21, "Rechtse Koers, Realistische Plannen," vat onze koers samen. JA21 richt zich op de kiezers rechts van het politieke midden, met kernpunten als een asielstop en een kleinere overheid. Verder zetten we in op het bereikbaar houden van onze regio.

JA21 Verkiezingsprogramma 2023-27

Op de ALV van 16-09-2023 is een resolutie aangenomen dat Lelystad Airport geopend moet worden. Deze wordt op dit moment verwerkt in het programma. De huidige versie is dus nog niet definitief